Мал шаруашылығы және биоресурстар ғылыми зерттеу технологиялық институты

Мал шаруашылығы және биоресурстар ғылыми зерттеу технологиялық институты
Жаңалықтар ...
ҒЗҚ
Ветеринариялық қауіпсіздік
Мал шаруашылығы және биоресурстар ғылыми зерттеу технологиялық институты
Мал шаруашылығы және биоресурстар ғылыми зерттеу технологиялық институты 2020 жылы сәуір айында Университет Басқарма төрағасының бұйрығымен құрылған
 
Басшылық
 
        
Болатхан Махатов, 1956 жылы туған, білімі жоғары, ауыл шаруашылығы ғылымдарының докторы, профессор, ҚР ҰҒА құрметті мүшесі, Моңғолия Ұлттық Ғылым Академиясының толық (шетелдік) мүшесі, Қазақстан ауыл шаруашалығы ғылым академиясының академигі, Армян техникалық академиясының толық шетелдік мүшесі (академигі).
 
МАЛ ШАРУАШЫЛЫҒЫ ҒЫЛЫМИ ЗЕРТТЕУ  ТЕХНОЛОГИЯЛЫҚ ИНСТИТУТЫНЫҢ НЕГІЗГІ МІНДЕТТЕРІ
Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы; Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі технологиясы; Омарта шаруашылығы, құс шаруашылығы және балық шаруашылығы;  Н. Базановыа атындағы Физиология, морфология және биохимия кафедралары профессорлық – оқытушылық құрамының ғылыми-зерттеу жумыстарын ұйымдастыру  және үйлестіру, Кафедралардан басқа төмендегі көрсетілген зертханалардыңда ғылыми жұмыстарын үйлестіреді: "Тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігі" зертханасы; "астық және астық өнімдерінің технологиясы мен сапасы" оқу-зерттеу зертханасы; тамақ өнімдерін сенсорлық талдау зертханасы; нан және нан-тоқаш өнімдерін жасау оқу-зерттеу зертханасы; Тағамдық микробиология зертханасы; "азықтың құнарлылығын бағалау" оқу-зерттеу зертханасы; "өнімдер мен жануарлар шикізатының қауіпсіздігі және сапасын сараптау" оқу-зерттеу зертханасы; "Жануарлар биотехнологиясы" оқу-зерттеу зертханасы; С.А. Терешенко атындағы омарташылық бойынша оқу-зерттеу зертханасы; Құс шаруашылығы бойынша оқу-зерттеу зертханасы; Технология және биоресурстар факультетінің Балық шаруашылығы бойынша оқу-зерттеу зертханасы;
-Ғылыми стационарлар мен оқу-зерттеу зертханаларын құру, студенттерді, магистранттарды және РhD-докторанттарды зерттеуге тарту;
-Бағдарламалық-нысаналы және гранттық қаржыландыру бойынша, 019 жергілікті атқарушы органдардың бюджеттік бағдарламасы бойынша конкурстарға қатысу үшін ғылыми жобаларды дайындау, әдістемелік қолдау көрсету;
-Қазақстанның және шет елдердің жеке ұйымдары мен мал шаруашылығы саласы бойынша шарттар негізінде ғылыми-зерттеу жұмыстарын орындау;
- Мал шаруашылығы, биоресурстар және азық-түлік қауіпсіздігі салалары бойынша жетекші халықаралық ғылыми орталықтармен және мекемелермен ынтымақтастықты жолға қою және дамыту;
- Мал шаруашылығы, биоресурстар және азық-түлік қауіпсіздігі технологиясы және мал шаруашылығы шикізатын өңдеу салалары  бойынша ғылыми конференциялар, дөңгелек үстелдер, семинарлар және басқа да іс-шаралар ұйымдастыру және өткізу;
- Институт өз бетінше немесе басқада ғылыми мекемелермен бірлесіп орындаған ғылыми жұмыстар бойынша деректер базасын құру, оларды өндіріске енгізу, коммерцияландыру, сондай-ақ оқу процесінде пайдалану;
- Мал,  ара, құс, балық шаруашылықтары және тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі технологиялары бойынша сабақтар өткізе отырып, қысқы және жазғы халықаралық магистрлік мектептерге қатысу;
- Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы; Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі технологиясы; Омарта шаруашылығы, құс шаруашылығы және балық шаруашылығы және  Н. Базанова атындағы физиология, морфология және биохимия кафедраларындағы магистранттары мен докторанттарының диссертациялық жұмыстарының тақырыптарын қарау, талқылау, және бекіту;
- Ғылыми еңбектерді жариялау (монографиялар, кітаптар, ұсыныстар, оқулықтар, ғылыми мақалалар және т. б.), институттың профильдік бағытына байланысты Ұлттық баяндаманы дайындауға қатысу;
- Биоресурстар, мал шаруашылығы, ара шаруашылығы, құс шаруашылығы, балық шаруашылығы және тамақ өнімдері мен мал шаруашылығы шикізатының қауіпсіздік технологиясы бойыншаөтеулі және өтеусіз ғылыми консультациялар жүргізу;
- Іргелі және қолданбалы зерттеулердің басым бағыттарын анықтап, ғылыми қамтамасыз ету, республикалық ведомстволар мен халықаралық ұйымдармен бірлесе отырып өткізетін конкурстарды ұйымдастыру және қатысу;
Жас ғалымдардың келесі мамандықтар бойынша ұсыныстары: Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы; Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі технологиясы; Омарта шаруашылығы, құс шаруашылығы және балық шаруашылығы; Н. Базанова атындағы Физиология, морфология және биохимия кафедраларындағы жас ғалымдарының тиесілі мамандықтары бойынша ұсыныстарды талқылап, бекіту;
-Кафедра студенттерін, магистранттарын және докторанттарын старт-ап жобаларға қатысуға дайындау және әдистемеләк қолдау көрсету;
- Бұқаралық ақпарат құралдарында биоресурстар, мал шаруашылығы, азық-түлік қауіпсіздігі технологиясы, ара шаруашылығы, құс шаруашылығы, балық шаруашылығы, жануарлар физиологиясы, морфологиясы және биохимиясының өзекті мәселелерін көрсете отырып, ақпараттық қурал көздерінде насихаттап, жария ету.

Құрылымы
- "Технология және биоресурстар"факультеті
 - Мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы кафедасы
 - Н. У. Базанова  атындағы Физиология, морфология және биохимия кафедрасы
 - Тамақ өнімдерінің технологиясы және қауіпсіздігі кафедрасы
- "Ара шаруашылығы, құс шаруашылығы және балық шаруашылығы кафедрасы
  
 
Байланыс: Директор НИТИЖиБ-87013537293;
Ғылыми хатшы - 87058762299
 
 
Соңғы жаңалықтар Танымал Оқылған Жаңалықтар мұрағаты
Мекенжайымыз:
Казахстан, 050010 г. Алматы, ул. Абая, 8, 3 корпус, каб.204 ПН-ПТ с 9 00 до 18 00.